Overslaan en naar de inhoud gaan

Welke vitamines ondersteunen de weerstand van je kind?

Kleurrijke paraplu en kind

Wil je het immuunsysteem van je kind een duwtje in de rug geven? Een gezonde en regelmatige levensstijl zijn een stap in de goede richting. Lees hier welke vitamines en mineralen het immuunsysteem van kinderen ondersteunen. 

Wat is het immuunsysteem?

Zowel kinderen als volwassenen worden elke dag blootgesteld aan ontelbare invloeden van buitenaf. Ons lichaam kan hier dankzij zijn afweersysteem gelukkig weerstand tegen bieden. Dit afweersysteem wordt ook wel het immuunsysteem genoemd. Het zorgt er dus voor dat je gezond blijft, en beschermt je tegen virussen en bacteriën die je lichaam proberen binnen te dringen. Heb je een goed immuunsysteem? Dan heb je een hogere weerstand. Mensen die zeggen dat ze een slechte weerstand hebben, bedoelen hiermee dat ze de invloeden van buitenaf moeilijker kunnen afweren of overwinnen.

Kindjes in een bos

Hoe verhoog ik het immuunsysteem van mijn kind?

In principe kan je het immuunsysteem van je kind op peil houden  met een gezonde en regelmatige levensstijl. Gezond en gevarieerd eten, regelmatig bewegen en voldoende slaap zijn hierbij essentieel. Vergeet ook niet om elke dag naar buiten te gaan, voor een dosis frisse lucht. Ook een goede hygiëne is belangrijk: leer daarom je kinderen al van kleins af aan de gewoonte om regelmatig de handen te wassen.

Naast deze gezonde manier van leven kunnen multivitamines als aanvulling op voeding je kind een steuntje in de rug geven. Zij vullen eventuele tekorten van vitamines en mineralen aan, en kunnen bijdragen aan een goede weerstand. 

Dat bepaalde vitamines en mineralen goed zijn voor de weerstand, staat vast. Deze vitamines zorgen voor een normale weerstand bij je kind:

  • Vitamine C: Je hebt het zonder twijfel ooit al eens gehoord: sinaasappels zijn een bron  van vitamine C, de meest bekende weerstandsvitamine. Wat doet deze vitamine nu precies? Ze stimuleert de vorming van witte bloedcellen, een belangrijk onderdeel van ons immuunsysteem. Vitamine C is geen wondermiddel dat ervoor zorgt dat je kinderen geen verkoudheid krijgen, maar ondersteunt wel het immuunsysteem van je kind.
  • Vitamine D: Als vitamine C de bekendste is, dan is vitamine D de belangrijkste vitamine voor een normale weerstand. Voldoende zonlicht in de huid laten inwerken is dus belangrijk voor een goede weerstand. Maar, kinderen hebben meer vitamine D nodig dan ze uit zonlicht of voeding kunnen halen. Daarom wordt al op jonge leeftijd een supplement aangeraden. Meer te weten komen over het belang van vitamine D bij kinderen? Klik hier.

Naast vitamines zijn ook mineralen belangrijk voor een goede weerstand bij kinderen. Deze stoffen kunnen niet door het lichaam zelf aangemaakt worden, maar heeft het lichaam wel nodig. Meer bepaald zink, selenium en ijzer zorgen voor een normale werking van het immuunsysteem

  • Zink: Dit mineraal speelt een essentiële rol bij talloze lichaamsfuncties. Zink zorgt ervoor dat het immuunsysteem van je kind wordt ondersteund. 
  • Selenium: Het lichaam van je kind heeft niet veel selenium nodig, maar het is wel essentieel. Dit mineraal staat namelijk centraal in het immuunsysteem. Bovendien ondersteunt het de verdedigingsfunctie van vitamine C. 
  • IJzer: Een van de meest essentiële mineralen voor een goede weerstand bij je kind. Dit mineraal speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van het immuunsysteem.
Kindje op fiets met fietshelm

In welke voeding?

In welke voedingswaren vind je deze vitamines? Je eetpatroon kan je makkelijk aanpassen om je weerstand te ondersteunen, en dus zo gezond mogelijk te blijven. In citrusvruchten vind je bijvoorbeeld vitamine C. Vitamine D maakt je huid zelf aan via zonlicht, of haal je uit vette vis, paddenstoelen, orgaanvlees, kaas en eierdooiers. 

Het mineraal zink vind je terug in peulvruchten, en selenium zit vooral in granen. Onder andere veldsla, runderlapjes, mosselen en cashewnoten bevatten ijzer.

Wanneer een supplement?

Indien het niet lukt om voldoende vitamines en mineralen via de voeding op te nemen, dan kunnen supplementen op basis van vitamines en mineralen een handje toesteken. Deze supplementen kunnen uiteraard een gezonde levensstijl en gevarieerde en evenwichtige voeding niet vervangen. Het blijft essentieel om deze aan te houden.  

Davitamon Junior Framboos 120

Over Davitamon Junior Framboos

Davitamon Junior Framboos is een supplement voor kinderen vanaf 3 jaar, boordevol vitamines en mineralen die het immuunsysteem ondersteunen.

Ze zijn goed voor: 

  • De weerstand: ze dragen bij tot een normale werking van het immuunsysteem1
  • Een normale groei & ontwikkeling van de botten bij kinderen2

1,2 Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem en is nodig voor de normale groei en ontwikkeling van de botten bij kinderen.

 

Deze kauwtabletten bevatten bovendien geen suiker, lactose of bewaarmiddelen, en hebben een kindvriendelijke frambozensmaak.

Ontdek hier al onze supplementen voor kinderen.

Waar kopen?

Koop online
Farmaline
Koop online
Newpharma