Overslaan en naar de inhoud gaan

Tips voor een gezonde start van het schooljaar

gezonde start van het schooljaar

Geen beter moment om de gezondheid van je kleinste op te krikken, dan net voor de start van een nieuw schooljaar. Van gezonde voeding en handhygiëne tot supplementen: lees hier hoe je zorgt voor een goede weerstand bij je kind. 

Tip 1: Gezond eten

Een gezonde en regelmatige levensstijl zijn essentieel voor een goede weerstand bij je kleinste, vooral als het nieuwe schooljaar voor de deur staat. Zorgen dat je kinderen voldoende vitamines, mineralen en vezels binnenkrijgen, is belangrijk voor een goede ontwikkeling én helpt de weerstand te ondersteunen. Op die manier zijn je kinderen beter bestand tegen bacteriën of virussen die rondzwerven op het schoolplein.

Vooral vitamine C en D ondersteunen de weerstand, alsook de mineralen zink, selenium en ijzer. Op welke manier ze precies zorgen voor een normale werking van het immuunsysteem, kan je lezen in dit artikel.

Het eetpatroon van je kinderen kan je makkelijk aanpassen, maar in welke voedingswaren kan je de nodige vitamines en mineralen terugvinden?

 • Vitamine A zit in margarine;
 • Vitamine B11 zit in veel fruit en groene groenten;
 • Vitamine B12 in vis en melkproducten;
 • Vitamine B6 zit onder andere in bananen en bruin brood;
 • Vitamine C vind je onder andere terug in citrusvruchten;
 • Vitamine D maakt je huid zelf aan via zonlicht, of haal je uit vette vis, paddenstoelen, orgaanvlees, kaas en eierdooiers;
 • Zink kan je terugvinden in peulvruchten;
 • Selenium zit in granen;
 • Koper vind je terug in vis  en orgaanvlees, maar ook in groenten, fruit, noten en chocolade;
 • IJzer vind je onder andere in veldsla, runderlapjes, mosselen en cashewnoten.

Voeg deze voedingswaren boordevol vitamines en mineralen dus toe aan de voeding van je kleinste voor het schooljaar begint.

belangrijk om regelmatig de handjes te wassen

Tip 2: Handjes wassen

Terug naar school, dat betekent ook terug in contact komen met heel wat klasgenootjes. Je kinderen kijken er uiteraard naar uit om hun vriendjes terug te zien, maar jammer genoeg brengen zij ook bacteriën en virussen met zich mee. Die verspreiden zich onder de leerlingen via deurklinken, tafels of banken, gedeelde materialen zoals boeken, potloden, krijt en slijpers, maar ook de kraan waar leerlingen hun handen wassen of drinken.

Natuurlijk is het onmogelijk om je kinderen bij deze plekken weg te houden, dus daarom is het belangrijk om regelmatig de handjes te wassen. Hierdoor worden de meeste bacteriën en virussen gedood en wordt het risico op ziektes kleiner.

Een gezonde en regelmatige levensstijl

Tip 3: Voldoende vitamines

Via een gezonde en regelmatige levensstijl kan je kind al veel vitamines en mineralen opnemen die het nodig heeft voor een goede weerstand. Jammer genoeg lusten veel kinderen bepaalde voedingswaren niet. Denk aan paddenstoelen, orgaanvlees, mosselen, enzovoort. Daarom kunnen multivitamines als aanvulling op de voeding je kind een duwtje in de rug geven. Zij vullen eventuele tekorten van vitamines en mineralen aan, en kunnen bijdragen aan een goede weerstand.

Over Davitamon Junior

Je kinderen voorbereiden op een nieuw schooljaar, dat doe je met Davitamon Junior. Een gamma met dagelijkse supplementen voor kinderen vanaf 3 jaar, boordevol vitamines en mineralen. Ze komen in drie varianten:

Ze zijn goed voor: 

 • De weerstand: ze dragen bij tot een normale werking van het immuunsysteem1.
 • Een normale groei & ontwikkeling van de botten bij kinderen2.

Deze supplementen bevatten bovendien geen suiker, lactose of bewaarmiddelen en hebben een kindvriendelijke smaak.


1,2 Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem en is nodig voor de normale groei en ontwikkeling van de botten bij kinderen.

Waar kopen?

Koop online
Farmaline
Koop online
Newpharma