Overslaan en naar de inhoud gaan

Welke vitamines bij keizersnede en flesvoeding?

Kwam jouw baby ter wereld via een keizersnede

Kwam jouw baby ter wereld via een keizersnede? Heb jij gekozen voor flesvoeding in plaats van borstvoeding, of wil je de immuniteit van je baby in het algemeen ondersteunen? Ontdek hier welke vitamines jouw baby nodig heeft voor een goede weerstand.

Immuniteit bij baby’s

Immuniteit bij baby's

Onze immuniteit bevindt zich overal in het lichaam: in de huid, longen, neus, het bloed, enzovoort. Het grootste deel van de weerstand, 70 procent, bevindt zich in de darmen. De reden hiervoor is dat veel stoffen via de mond in de darmen terechtkomen. Denk aan voedsel, maar ook bacteriën en virussen.

In de darmen leven heel wat bacteriën die dienstdoen als kleine helpers: de darmflora. Met gezonde en gevarieerde voeding kan je het aantal kleine helpers in je darmen verhogen, maar ook door inname van extra goede bacteriën. Hierbij is het echter wel essentieel dat de juiste types goede bacteriën worden ingenomen zodat ze de darm kunnen bereiken.

De belangrijkste goede bacteriën worden in de meeste gevallen tijdens de geboorte via de mama aan de baby doorgegeven, en ook in borstvoeding zijn deze goede bacteriën aanwezig. Baby’s die dus worden geboren via een keizersnede of flesvoeding krijgen, missen deze bacteriën.

Keizersnede

Het aantal keizersnedes in België stijgt. In 2008 werd nog 19,7 procent van de bevallingen via een keizersnede gedaan, wat in 2016 steeg tot 21,4 procent1. Een baby geboren via keizersnede komt niet in contact met bacteriën die zich in de vagina of in het darmkanaal van de moeder bevinden. Daarom hebben deze baby’s vaak minder goede bacteriën in hun darmen. Om het aantal goede bacteriën te verhogen, kan het juiste supplement een grote hulp zijn.

1 Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/01/04/meer-geboortes-met-keizersnedes-vrouwen-zijn-vaak-too-posh-to-p/

Flesvoeding

Moedermelk bevat ten eerste Immunoglobuline A, een antilichaam dat een beschermde laag legt over de darmwand waardoor die minder doorlaatbaar wordt. De belangrijkste functie van dit antilichaam is om het lichaam van je baby te beschermen tegen indringers van buitenaf, zoals bacteriën en virussen. Daarnaast bevat het ook stoffen, zoals de Bifidus-factor, die ervoor zorgen dat er in de darmen van je baby goede bacteriesoorten groeien. Ook hier kan het nuttig zijn om het aantal goede bacteriën in darmen te verhogen, met behulp van het juiste supplement. 

Het immuunsysteem van je baby is nog niet zo sterk en ontwikkeld als dat van een volwassene

Over Davitamon Pro-Immun D Baby

Het immuunsysteem van je baby is nog niet zo sterk en ontwikkeld als dat van een volwassene. Om het immuunsysteem te ondersteunen1, hebben wij Pro-Immun D Baby ontwikkeld.

Dit product combineert 200 miljoen melkzuurbacteriën en de gezondheidsvoordelen van 10 µg vitamine D1.

Het bevat de stammen Lactobacillus rhamnosus 19070-2 (100 miljoen CFU), en Lactobacillus reuteri DSM 12246 (100 miljoen CFU). Deze twee stammen overleven gal- en maagzuur en komen dus in de darmen terecht, waar ze zich kunnen vasthechten aan de darmwand.  

Bovendien kan naast een goede combinatie van melkzuurbacteriën, ook de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine D via dit supplement toegediend worden. Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem en is nodig voor de normale groei en ontwikkeling van de botten bij kinderen. 

5 voordelen van Davitamon Pro-Immun Baby op een rijtje: 

  • 2-in-1-combinatie van 10 ug vitamine D en 200 miljoen melkzuurbacteriën;
  • Bewezen doeltreffendheid, dankzij klinische studies die werden gedaan op het eindproduct;
  • 5 druppels per dag makkelijk toe te dienen dankzij een handige pipet;
  • Kan op kamertemperatuur bewaard worden;
  • Zonder gluten, suiker, lactose, bewaarmiddelen, kleur- en smaakstoffen.

Waar kopen?

Koop online
Farmaline
Koop online
Newpharma